Сушени чушки с боб

142370
Сушени чушки с боб

Пълнените чушки с боб са едно от най-вкусните постни ястия, които сме свикнали най-често да похапваме около коледните празници. Но те са чудесни и през останалото време на годината, особено ако ги обичате толкова, колкото и ние. От Супичка ви предлагат класическата рецепта за чушки с боб, която никак не е сложна за приготвяне:

Необходимите продукти:

- 1 чаена чаша боб
- 2 глави лук
- 10 сушени чушки
- ½ кафена чаша олио
- 1 чаена лъжица джоджен
- 1 чаена лъжица червен пипер

Необходимо време за приготвяне:

1 час подготовка
30 минути печене


5 Порции

Рецептата за пълнени чушки с боб в три стъпки:

1.
Както във всяка рецепта с боб, така и в рецептата за пълнени чушки с боб, подготовката на боба е първата и най-важна стъпка. Бобът трябва да престои няколко часа във вода, след което се слага да заври и първата вода се излива. След това наливате вода и връщате боба на котлона и варите, докато поомекне, но не до пълно сваряване, тъй като ще бъде подлаган още на термична обработка.

2.
Докато бобът се вари, обелете и нарежете лука на дребно. Чушките залейте с топла вода. В дълбок тиган или тенджера загрейте олиото и изсипете нарязания лук, задушете го докато омекне. Когато бобът е полусварен го отцедете от водата и го добавете към задушения лук, разбъркайте за още 3-4 минути. Свалете сместа от котлона, добавете подправките и 1 чаена лъжица сол. Разбъркайте добре.

3.
Отцеждате чушките от водата и с помощта на чаена лъжица пълните бобената смес в чушките. Пълните с боб чушки нареждате в тава. Добавяте 1 чаена чаша вода и слагате тавата в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете 30 минути.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com