Пиле с прясно зеле

128259
Пиле с прясно зеле

Пиле с прясно зеле е толкова класическа комбинация, колкото и пиле с ориз и пиле с картофи. Рецептата за пиле със зеле е задължителна част от всяка книга с българска национална кухня, като различните рецепти имат малки вариации. Приготвянето на пиле с прясно зеле е лесно, а резултатът е наистина много вкусен, ястие, което буди апетита на всеки. Ако искате домът ви да се изпълни с аромат на вкусна манджа и да напомни кухнята на баба, то рецептата за пиле с прясно зеле е подходящата рецепта.

Необходими продукти:

Апетитна средиземноморска оризова салата

Тази вкусна рецепта е идеална за летните горещини, защото е лека и се приготвя бързо. От Време за готвене отново са подбрали най-доброт...

3. ½ кг домати

4. 1 супена лъжица червен пипер

5. 5 зрънца бахар

6. 6 дафинови листа

7. 1 кафена чаша олио

Мъфини с тиква

Какво да приготвя с тиква? Какъв вкусен десерт с тиква да направя? Може ли тиквата да се впише в кекс или мъфини? Може! Мъфините с тикв...

Необходимо време за приготвяне:

120 минути

Рецептата за пиле с прясно зеле в три стъпки:

1. Първата стъпка от рецептата за пиле с прясно зеле е подготовката на продуктите. 2 килограма зеле е приблизително една малка зелка. Нарязвате зелето на ситно, поръсвате със сол и намачвате.

Желиран таратор

През летните месеци тараторът присъства непрекъснато в менюто. Дали като начало на обедното меню, или пък заменяйки напитката към основ...

Може да ползвате всякакво пилешко месо - както цяло пиле нарязано на порции, така и само бутчета например. Измивате доматите, след което ги почиствате и настъргвате.

2. В голяма тенджера изсипвате нарязаното зеле, добавяте мазнината, доматите,  и подправките и разбърквате добре. Ако през сезона, в който приготвяте пиле с прясно зеле няма вкусни пресни домати, може да ползвате и домати от консерва. Оставяте зелето да ври, около 30 минути, докато поомекне, след което добавяте и парчетата пиле и отново разбърквате. Оставяте да ври още около 30 минути, докато и пилето, и зелето са почти сварени.

3. Изсипвате пилето със зеле от тенджерата в тава и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 20 минути, или докато ястието придобие леко златист загар.

Рецептата за пиле с прясно зеле е изпълнена!

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com