Мармалад от сини сливи

124300
Мармалад от сини сливи
Снимка: supichka.com

Най-вкусното сладко е това, което си направиш сам у дома. А зимата, когато някоя сутрин приготвиш домашни палачинки, е истинско удоволствие да ги изядеш с вкусно домашно сладко.

Необходими продукти:

Боровинково сладко

Кой не обича да си отвори един буркан със сладко и да си намаже филийка за закуска? По-вкусно от домашното сладко няма, за това ви дава...


- 2 кг сини сливи
- 1 кг захар
- ½ чаена лъжица лимонтозу

Необходимо време за приготвяне:
2 часа

Рецептата за мармалад от сини сливи в три стъпки:


1.
Първата стъпка от рецептата за мармалад от сини сливи е подготовката на сините сливи. Избирате добре узрели, меки сини сливи. Измивате ги и отделяте костилките им. Слагате ги в тенджера и добавяте две чаени чаши вода. Слагате тенджерата на котлона и оставяте сливите да поврат 5 минути, след което сваляте тенджерата от огъня и изчаквате да изстине.

След като сливите поизстинат и можете спокойно да ги пипате с ръце без риск да се изгорите отделете люспите на сливите. Идеята сливите да се варят няколко минути е от една страна по-лесно да се отделята люспите, а от друга люспите да пуснат розов цвят, който да оцвети и мармалада.

2.
Към обелените сливи и оцветения сок добавяте захарта и отново връщате тенджерата на котлона. Варите на слаб огън, като бъркате сместа старателно, тъй като при варене сместа бълбука силно и ако не я разбърквате ще откриете кухнята си пременена с лепкави розови петна. Варите до получаване на желаната от вас гъстота - добре е мармаладът да е гъст и хомогенен. Накрая добавяте лимонтозуто, с което мармаладът трябва да поври 3-4 минути.

Готовият горещ мармалад от сини сливи сипвате в предварително измити и подсушени бурканчета, които затваряте на момента и обръщате с капачките надолу. Не е необходимо да заварявате (стерилизирате с варене) допълнително бурканчетата.

Още превъзходни рецепти на supichka.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com