Лучена каша

87332
Лучена каша

Лукът във всички свои вариации- кромид лук, праз, пресен лук, има много богат вкус. В повечето рецепти лукът не е главно действащо лице, а се ползва по-скоро като добавка за допълване вкуса на ястието. Лучената каша е ястие, в което лукът е в центъра на вниманието. Лучената каша се приготвя с голямо количество лук и е истинска наслада за любителите на леко сладникавия вкус на лука. Лучената каша може да бъде сервирана като основно ястие, но лучената каша е чудесна идея за гарнитура.

Необходимите продукти за лучена каша:

1. 3 стръка праз

2. 3 глави кромид лук

3. 3 супени лъжици брашно

Сладоледено кисело мляко с плодове

Сладоледеното кисело мляко е един популярен вариант на сладолед. Всъщност сладоледеното кисело мляко не е нищо различно от сладолед, ко...

4. 3 супени лъжици краве масло

5. ½ чаена чаша прясно мляко

6. 1 чаена лъжица червен пипер

Необходимо време за приготвяне:

5 минути подготовка

Азиатска салата с тиквички, царевица, краставици и сусам

Свежа и много вкусна салата, която Време за готвене са подготвили този път. Ако обичате азиатската кухня, то непременно трябва да опита...

20 минути готвене

Рецептата за лучена каша в две стъпки:

1. Първата стъпка от рецептата за лучена каша е подготовката на лука и праза. Почиствате лука и го нарязвате на дребно, праза измивате, почиствате и нарязвате на ситно.

В дълбок тиган или тенджера загрявате кравето масло, след което в него изсипвате нарязаните на ситно лук и праз и разбърквате добре, докато поомекнат, след което добавяте брашното и разбърквате добре с продължение на минута-две.

2. Към лучената смес добавяте прясното мляко и ½ чаена чаша вода и отново разбърквате добре. Посолявате с 1 равна чаена лъжица сол, добавяте и червения пипер и оставяте лучената каша да поври около още 10-15 минути.

Пълнени свински шницели с хрупкави зеленчуци

Рецептата е лесна, но същевременно и много вкусна. Направете чудесен обяд или вечеря за двама. За шницелите 2 бр. свински шницела (...

Рецептата за лучена каша е изпълнена!

Ако рецептата за лучена каша ви е харесала, то със сигурност сте любители на лучения вкус. Много вкусна супа с много лук е френската лучена супа. Френската лучена супа, за разлика от повечето френски ястия, се приготвя бързо и лесно, а получената супа е много ароматна и вкусна. За любителите на лука е подходяща и рецептата от българската национална кухня за баница с праз. Баницата с праз е типична за зимата, когато по пазарите празът е в изобилие. Баницата с праз е подходяща за постите, както за Коледните, така и за Великденските пости, както и за трапезата на Бъдни вечер. Бърза, лесна и много бърза рецепта за вкусна вечеря е и рецептата за яйца с пресен лук. Рецептата за яйца с пресен лук е чудесна идея за моментите, когато се чудите какво да приготвите набързо.

ДОБЪР АПЕТИТ!

Още вкусни идеи на supichka.com.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com