Желиран таратор

73885
Желиран таратор

През летните месеци тараторът присъства непрекъснато в менюто. Дали като начало на обедното меню, или пък заменяйки напитката към основното ястие, или пък кога леко междинно хранене, таратор хапваме често и с голям апетит. Желираният таратор е още една идея затова, как тараторът да присъства още по-често на масата в ново амплоа. Желираният таратор може да сервирате като предястие, или пък да замените салатата с него. Желираният таратор е чудесна идея за начало на всяка лятна вечеря или обяд, вкусно ястие, с което ще впечатлите и изненадате вашите гости.

Необходимите продукти за желиран таратор:

1. 500 мл кисело мляко

2. 1 краставица

3. ½ връзка копър

4. ⅓ чаена чаша накълцани орехи

5. 3 скилидки чесън

Сандвич с краставица разхлажда най-добре в горещините

Сандвичите с краставици са най-добрата храна за регулиране на телесната температура в горещините, установиха американски учени. Ефек...

6. 2 супени лъжици зехтин

7. 1 пакетче желатин

Необходимо време за приготвяне:

20 минути

Азиатска салата с тиквички, царевица, краставици и сусам

Свежа и много вкусна салата, която Време за готвене са подготвили този път. Ако обичате азиатската кухня, то непременно трябва да опита...

Рецептата за желиран таратор в три стъпки:

1. Първата стъпка от рецептата за желиран таратор е подготовката на желатина. Изсипвате желатина в чаша и заливате с 50 мл студена вода. След 4-5 минути, след като желатинът набъбне, слагате чашата в малка тенджера с вода на котлона, за да го разтопите на водна баня.

Докато подготвяте желатина нарежете краставицата на ситни парченца, като за класически таратор, измийте копъра и го нарежете на ситно, нарежете на ситно и чесъна. Изсипете краставицата, копъра и чесъна, заедно с ½ чаена лъжица сол в купа и разбъркайте.

2.  Разбийте добре киселото мляко, добавете към него и ⅓ чаена чаша топла вода и разбийте добре, за да не бъде киселото мляко много студено. След това към кисело мляко добавете разтопения на водна баня желатин и разбъркайте много добре, най-добре с тел за разбиване. Млечната смес добавете към нарязаните краставици и разбъркайте много старателно, за да се смесят добре.

3.  Идва моментът, в който трябва да разпределите сместа. Може да излеете сместа в по-голям съд, като например форма за кекс или да разпределите в отделни купички или чаши. Сложете голямо парче целофаново фолио за свежо съхранение в избрания от вас съд и в него излейте сместа.

Пълнени свински шницели с хрупкави зеленчуци

Рецептата е лесна, но същевременно и много вкусна. Направете чудесен обяд или вечеря за двама. За шницелите 2 бр. свински шницела (...

Оставете таратора в хладилника, за да стегне за 3-4 часа. След като желираният таратор е вече добре стегнал го извадете от хладилника, обърнете в подходящ съд и отлепете фолиото. Поръсете с накълцаните орехи и малко зехтин.

Рецептата за желиран таратор е изпълнена.

Таратор може да приготвим през цялата година, но въпреки това, тараторът буди летни асоциации. Точно като печените чушки! Дали ще бъдат под формата на салата като салата от печени чушки, дали ще бъдат заедно с доматен сос, като в рецептата за печени чушки с доматен сос, или пък ще са заляти като мусака, като в рецептата за печени чушки със сирене и яйца на фурна, замирише ли на печени чушки е ясно, че е лято и че лятото е в разгара си.

ДОБЪР АПЕТИТ! 

Още вкусни идеи на supichka.com.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com