Хрупкави тиквички на фурна

150541
Хрупкави тиквички на фурна

Тиквичките са вкусни във всякакви разновидности и за това има толкова много рецепти, по които можем да ги приготвим. Представяме ви една чудесна рецепта за хрупкави тиквички на фурна, която е идеалното мезе за бира или чудесна гарнитура към основното.

 

Пилешко филе “Толедо”

Още една вкусна идея за приготвяне на пилешко от vremezagotvene.bg. Едва ли има някой, който би устоял на такова кулинарно изкушение. ...

Необходимите продукти:

1. 2 тиквички
2. 1 чаена чаша настърган твърд кашкавал
3. ½ чаена лъжица черен пипер

Необходимо време за приготвяне:
5 минути подготовка
20 минути печене

 

Начин на приготвяне:

1.
Първата стъпка от рецептата за хрупкави тиквички на фурна е настъргването на тиквичките. Измивате добре тиквичките и настъргвате на ситно ренде твърдата част на тиквичките без меката вътрешна част със семките. Останалата вътрешна част на тиквичките може да ползвате например за приготвяне на вкусни препечени сандвичи с тиквички.

За рецептата за хрупкави тиквички на фурна избирате възможно по-твърд кашкавал, който настъргвате на ситно ренде. Ако кашкавалът е много мек, хрупкавите тиквички на фурна няма да могат да се препекат добре и няма да бъдат така стегнати и хрупкави. Може да ползвате и настърган пармезан.

2.
Разбърквате тиквичките, заедно с настъргания кашкавал с ръце, като добавяте и черния пипер. Застилате голяма тава, най-добре тавата на фурната, с хартия за печене и слагате по една чаена лъжица от сместа, но не оформена като кюфте, а тънко, като малка палачинка от тиквички.

Печете хрупкавите тиквички на фурна в предварително загрята на 200 градуса фурна за 15-20 минути, или докато крайчетата им добре се препекат. Изваждате хрупкавите тиквички от фурната, изчаквате да изстинат напълно и тогава ги отделяте от хартията за печене.

Може да сервирате хрупкавите тиквички със сос от кисело мляко чесън и копър, или друг подходящ или любим сос.

За още идейни и лесни рецепти - supichka.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com