Желирано предястие с пилешко

73079
 Желирано предястие с пилешко
Снимка: supichka.com

Нестандартно и изненадващо вкусно. От supichka.com ни дават страхотна идея, която можем да опитаме. Прави се лесно и не отнема много време.

Необходимите продукти:

1. 500 грама пилешко месо
2. 2 моркова
3. 2 стръка целина
4. 2 стръка пресен лук
5. 1 глава лук
6. 2 скилидки чесън
7. ½ чаена лъжица черен пипер
8. ½ връзка магданоз
9. 2 пакетчета желатин

Необходимо време за приготвяне:
60 минути


Рецептата:


1.
Първата стъпка от рецептата за желирано предястие с пилешко месо е сваряването на месото и подготовката на бульона. Измивате добре пилешкото месо и го заливате със студена вода, след което го слагате да ври. Може да изберете всякакво пилешко месо, като препоръката на Супичка е то да не бъде само бяло месо, защото бялото пилешко месо е много сухо и бульонът ще стане твърде слаб.

След като месото поври около 10 минути, слагате почистените цели моркови, целина, глава лук, чесън, магданоз (като запазвате няколко листенца за украса), черен пипер и 1 чаена лъжица сол и оставяте да ври до пълното сваряване на месото. Може да използвате селъри (целина на стъбла) или резен от глава целина.

2.
Докато варите месото подгответе чашките, в които ще желирате предястията. В чаши за кафе или пък купички за крем карамел поставете голямо парче целофаново опаковачно фолио, така че краищата на парчето да излизат от чашата. Измийте и нарежете перата на пресния лук, като през зимата може да го замените с перата на праз.

Когато пилето е сварено прецедете бульона, накъсайте пилешкото месо на малки парченца, а сварените моркови и целина нарежете на кубчета.

3.
На дъното на всяка чаша, в която сте поставили опаковачно фолио сложете едно листенце магданоз, след което по малко от всички продукти - пилешко месо, нарязан лук, моркови и целина, като може да ги смесите или да ги наредите на пластове.

Разтворете желатина в прецедения бульон като стриктно следвате инструкциите на опаковката желатин. Някои видове желатин се разтварят директно в горещата течност, други първо на водна баня в малко вода, след това се добавят в течността, няма общи инструкции, затова следвайте инструкциите посочени на опаковката. След като желатина вече е разтворен в течността, допълнете чашките, в които вече са останалите продукти с нея и оставете за няколко часа в хладилника, или най-добре цяла нощ, за да стегне.

Гъби пачи крак в масло с чесън и копър

Едни от най-вкусните гъби, които както и да се приготвят, имат невероятен вкус. Тази рецепта е най-предпочитана и всичките съставки в н...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com